fredag 11 augusti 2017

Parmesan- och citronpanerad zucchini på grillen

Nu är det säsong för zucchini! I portskjulet där jag brukar köpa grönsaker bullar de upp rejält med zucchini så här års, både gröna och gula. Zucchini går finfint att panera och sedan grilla eller steka i ugnen. Vill man inte grilla den direkt på gallret kan man även steka den på grillen i en tålig stekpanna. Ikväll ska vi grilla, och om jag kommer över någon glad zucchini som ligger och dräller någonstans ska jag panera den och slänga den på grillen. Vi har ju faktiskt både citron och parmesan hemma. Och någon måtta på fulgrillandet får det ju vara, eller hur? Så här gör man:

Panerad zucchini med citron och parmesan, 4 portioner (som tillbehör)
1 zucchini
1 citron
Salt och peppar
1 uppvispat ägg
1 dl panko-ströbröd
1,5 dl finriven parmesan

Skär zucchinin i skivor, pressa lite citronsaft över dem och salta och peppra. Vispa upp äggen. Blanda ströbröd med parmesan på en tallrik, och vänd zucchiniskivorna först i ägget och sedan i parmesan- och ströbrödsblandningen. Grilla under lock på indirekt värme (där det inte är någon kol under) tills paneringen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar