fredag 7 juli 2017

Körsbärsmojito för att fira in semestern

Idag tror jag är den dag då de allra flesta går på semester. Grattis, hörni! Olof går också på semester idag, sedan väntar fyra veckor tillsammans hela familjen. Underbart! Är det någon fredag på året som verkligen bör firas med en festlig fredagsdrink, så är det banne mig idag. Här kommer årets piffigaste mojito, nu med smak av körsbär. Skål på er!

Körsbärsmojito, 2 drinkar:
I USA är körsbärsmojito populärt, i Sverige har vi inte samma tradition att använda körsbär i matlagning. Se gärna receptet som ett grundrecept på mojito och prova att byta ut körsbären mot bär i säsong som jordgubbar eller hallon. Sockerlagen kan bytas ut mot koncentrerad saft.

1 dl sockerlag (lika delar socker och vatten)
1 dl ljus rom
1 dl urkärnade körsbär (färska eller tinade frysta)
1 lime
1 näve mynta (+ ev. 1 kvist per glas till dekoration)
Sprite att fylla upp med, efter smak

Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag och låt den svalna. Häll ner sockerlagen i en drinkshaker och tillsätt rom, körsbär (spara gärna några till garnering), saften från halva limen och mynta. Muddla så att körsbären mosas och alla smaker blandas. Låt gärna stå och dra en stund om du har tid, och sila sedan ner drinken i glas. Tillsätt is, den resterande limehalvan skuren i klyftor, en myntakvist och några extra körsbär som dekoration. Fyll upp med Sprite efter smak och tycke. Servera med sugrör.

2 kommentarer:

  1. Hej vad menas med att muddla? är det samma som att mixa?//Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Inte riktigt, man stöter/mosar mer, t ex med en slev eller tjockare pinne. Lycka till! :-)

      Radera