fredag 17 mars 2017

Club Sandwich

Då var det fredag igen! Våren har återvänt till Öland, och igår hade vi 12 grader varmt och värmande solsken. Lily vill plocka blommor i trädgården varje dag på väg hem från dagis, och vi kan börja vara ute mer och mer om dagarna nu. Härligt!

Ikväll ska vi äta club sandwich till middag. Det är en bra maträtt att variera fredagstacon med, eftersom det inte behöver bli några lunchlådor av den. Och så går den riktigt fort också. Ser man till att bunkra rökt sidfläsk och frysa in i lämpliga portionsstorlekar så behöver man inte köa i charken heller, då är det bara att plocka fram ur frysen. Visst funkar det med bacon också, men det är det rökta sidfläsket som gör hela grejen i den här mackan.

Club sandwich, 2 portioner
1 kalkonbröstfilé (alt. kyckling)
6 st skivor vitt rostbröd
1 tomat
6 skivor rökt sidfläsk
4 salladsblad
Ca 0,5 - 1 dl majonnäs

Sätt ugnen på 225C. Lägg kalkonfilén i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills den uppnått en innertemperatur på 72C. Skär tomaten i tärningar och knaperstek sidfläsket. Rosta brödskivorna, och montera sedan ihop mackorna, 3 brödskivor per macka. Bred majonnäs på den första skivan och lägg på skivad kalkonfilé. Lägg på en brödskiva och toppa den med 2 salladsblad, tärnad tomat och hälften av allt sidfläsk. Bre den tredje brödskivan med majonnäs, vänd den uppochner och toppa mackan med den. Dela mackan på diagonalen.

2 kommentarer:

  1. Åh, denna gamla goding har jag nästan glömt! Det är så gott och man behöver inte hitta på massa nytt. En klassisk club sandwich, mums! <3

    SvaraRadera
  2. Gott! Om allt blir som tänkt så lagar Lars och Ella maten i kväll. De har dock missat att handla ingredienser, så kan sluta med hämtmat...

    Kram

    SvaraRadera