onsdag 4 juli 2012

Salt!

En av dagarna på Läsö besökte vi Läsö Saltsyderi. Om det är någon bransch som den här danska lilla ön är framstående i, så är det saltbranschen.

Grundvattnet utanför Läsö är salt som attan, och ur det utvinner man salt på samma sätt som man gjort sedan medeltiden.Bild tagen inne i "produktionen". I de stora korgarna får saltet sedan torka.

Företaget jag själv jobbar på har också sin tillverkning i Danmark, men så här pittoreska produktionsbyggnader har vi tyvärr inte. Grästak är underskattat!

Självklart bunkrade jag upp med tvättäkta Läsösalt i resväskan. Det smakar väl kanske egentligen som salt mest gör i allmänhet, men det är lite roligare. Och som jag brukar säga - man får ju inte roligare än man gör sig.

7 kommentarer:

 1. Vilka härliga dagar ni haft, underbart! Detta inlägg påminner om när vi var på Kap Verde öarna där en av öarna heter Sal (salt). Där producerades också salt :)

  SvaraRadera
 2. Finsalt alltså, mycket trevligare än fulsalt.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Vad intressant! Själv är jag Gotland och inspireras av ekologisk matlagning:)

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt ställe, grästak är så fint! Kram Nilla

  SvaraRadera
 5. Ååååh fantastiska människa! Jag vill så gärna känna dig! Har just läst igenom alla dina pastarecept samt fikakategorin och jag dööööör så hungrig jag är nu. Du är verkligen så otroligt duktig och fin! När kommer din kokbok?? Jag väntar!

  Kramar Linnéa(som vill flytta till Öland)

  SvaraRadera
 6. Linnéa - tusen tack för din jättegulliga kommentar! Läsare som du gör det riktigt roligt att blogga. Stor kram!

  SvaraRadera