onsdag 11 juli 2012

Jordgubbsdaiquiri

Sommardrinkar hör semestern till! Ikväll har vi i väntan på att grillmiddagen skulle bli klar smuttat på jordgubbsdaiquiri, eller dackiiiiri som vi säger här i Kalmartrakten. (Eventuellt är det bara jag som säger så, jag ska låta det hela vara osagt.) Självklart lyckades jag slabba ner mitt nya Nordljus-linne när vi skulle ta bilden, men som tur är så har tvättmaskinen inte tagit semester. Imponerande nog, alla hundhår till trots. Jordgubbsdaiquiri i sig är väl inget nytt, det är en svalkande klassiker så här i sommartider. Jag tror att alla gör den på sitt sätt, så här brukar vi göra den. Receptet räcker till två drinkar:

Jordgubbsdaiquiri, 2 st:
1 dl ljus rom
10 normalstora jordgubbar
0,5 dl sockerlag
ca 1 näve krossad is
lavendel till garnering

Blanda alla ingredienser i en mixer, och servera direkt.

12 kommentarer:

 1. Men gud så gott! Funkar säkert lika bra med favoriten hallon!

  SvaraRadera
 2. Smarrigt, undrar om jag ska fira in semestern med en sådan imorgon!
  Hoppas att du har haft en bra semestervecka kompis!

  SvaraRadera
 3. Hur gör du sockerlagen?
  Såg väldigt smarrikt ut, får prova den även fast jag inte har semester ;)

  SvaraRadera
 4. Ja, det där låter verkligen jättegott!

  SvaraRadera
 5. SÅ gott och somrigt! Vi testade att göra på den där mixen som schwepps säljer. Blev sådär. Äkta vara ska det va!

  SvaraRadera
 6. När man gör sockerlag är det bara att koka upp lika delar socker och vatten. Egentligen behöver det inte ens koka, bara sockret smälter ner i vattnet så räcker det. Sedan ska det svalna.

  SvaraRadera
 7. Ähurm, just det ja, lime kan man ju ha i. Typ pressa ner någon klyfta eller två. Själv brukar jag inte ha lime i min version av jordgubbsdaiquiri, men det är så klart fritt fram! :-)

  SvaraRadera
 8. Kan man ta frysta jordgubbar? :)

  SvaraRadera
 9. Själklart kan man ta frysta jordgubbar! :-) Det blir oftast bättre, eftersom man vill åt den där is-slush-känslan. Jag tog färska för att vi hade det hemma.

  SvaraRadera
 10. Åh, det är verkligen en sommardrink som jag givetvis borde dricka även den här sommaren, än har det dock inte blivit av.
  Här har vi haft halvtaskigt och kyligt väder så trots att semestern snart är avklarad så har den riktiga sommarfeelingen inte kommit.

  SvaraRadera