tisdag 28 februari 2012

Fyllda festsvampar

Nej, det här inlägget handlar alltså inte om knark. Det är vanliga portabellasvampar som har blivit festligt fyllda med en ljuvlig röra av svamphack, mandlar och västerbottenost. Sedan har de här små vännerna, som egentligen är ganska stora till storleken, gratinerats i ugnen. De är perfekta som förrätt, och kan även serveras som middag om man inte är så värst hungrig en kväll, eller om man har planerat en mastodont och episk efterrätt och behöver lämna lite plats över, så att säga.

Fyllning till två stora portabellasvampar:
1 näve hackade mandlar
1 dl riven västerbottenost
svamparnas stjälkar - hackade
flingsalt
svartpeppar
en skvätt olivolja
----------
ev. lite tryffelolja till servering

Skär av svamparnas stjälkar, och hacka stjälkarna. Blanda samman hackade mandlar, riven ost, hackade svampstjälkar och salt och peppar. Fyll svamparna med blandningen och ringla över olivolja. Gratinera i mitten av ugnen på 225C tills osten smält och svamparna har fått fin färg, ca 10-15 min. Om man vill piffa till dem lite extra kan man ringla över lite tryffelolja precis innan servering.

14 kommentarer:

  1. Ser nästan ut som en liten dessert! Säkert lika gott.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Åh, vad jag blir inspirerad av din blogg du söta lilla människa!

    Har inte varit inne på några dagar då man ligger däckad i influensa :(

    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Vilken fantastisk liten grej. Jag har ju testat din andra svamp med chevré och den går hem här! Så den här kan ju inte vara sämre, det tror jag inte!

    SvaraRadera
  4. Helena this recipe looks delicious. I mix garlic, bread crumbs and parmgiano oil and stuff portabella mushrooms as aperatives. I'm going to try your recipe.

    SvaraRadera
  5. Åh, det lät lite kul! Det skulle jag vilja prova!

    SvaraRadera
  6. Ser mycket frestande ut, ska testas!

    SvaraRadera
  7. Åh, älska, detta åt vi en Valborg tillsammans när vi bodde i Kalmar, vi grillade svamparna på en engångsgrill på Patricks studentbalkong, haha! Mandlar och svensk ost lät himla gott, vi körde italienska varianten...
    Mmmm, måste äta detta igen snart =)

    SvaraRadera
  8. Fyllda svampar är galet gott och jag gillar hur du tänekr med att ha det till middag så man orkar efterrätt. Ruccola till tycker jag är gott!

    SvaraRadera
  9. Vad gott det låter och ser ut! Bokmärker receptet genast! :) tack för fin inspiration!
    //Lana

    SvaraRadera
  10. Västerbottenost, och vi är sålda!

    SvaraRadera
  11. Nämen MUMS vad gott detta såg ut.. jag som älskar svamp :)

    SvaraRadera
  12. Portabellasvamp är en favorit! De här ser så goda ut!

    SvaraRadera