lördag 30 april 2011

Bruschetta som lördagslunch

Idag skiner solen här på Öland, och vi passar på att röja i trädgården för fullt. För tillfället håller vi på med landet vid terrassen där vintergäcken tagit över fullständigt. Efter förra året har vi lärt oss att om man inte plockar bort den själv, så försvinner den inte. Precis som mina klädhögar i sovrummet. Så nu rensar vi landet så att lavendeln, hortensian och höstanemonerna får plats att komma upp.

Självklart blir man lite extra lunchhungrig en dag som denna, men vill ändå äta något som går snabbt att tillaga. Då är bruschetta perfekt! Bruschettan på bilden har pimpats med en färdigköpt bruschetta-tomatröra med mycket vitlök och örtkryddor i. Har man ingen färdig bruschettamix hemma (vilket vi inte heller brukar ha annars) brukar jag inleda med att hälla olivolja över några skivor surdegsbröd, ugnsrosta dem lite lätt på 200C i ca 5 min, lägga på hackade, färska körsbärstomater, salta och peppra, ringla över lite balsamico och toppa med smulad fetaost och någon kvist timjan. Det blir en prima lunch, som smakar extra gott när den intas på en solig terrass.

Olof och Bally rensar för allt vad tygen håller. Vi la precis märke till att pionen behagat komma upp i år igen. Mycket tacksamt av den, med tanke på att syrrans hund Caddy slet upp den med rötter och allt och sprang runt med den i trädgården i somras när han var valp. Det är en seglivad liten pion, utan tvekan!

fredag 29 april 2011

Fredag!

Nu tar vi fredag tycker jag! Ett glas rosé, senaste numret av Lantliv och ljudet av fågelkvitter får sällskapa mig på terrassen i solen medan Olof lagar mat inne i köket. Hoppas att ni alla har en jättehärlig fredagkväll!

torsdag 28 april 2011

Vårfin förrätt med sparris, pocherat ägg och parmachips

Nu när sparrissäsongen tar vid passar den här förrätten riktigt bra, den känns fräsch och vårig, innehåller endast ett fåtal ingredienser men är ändå imponerande god. Vi serverade den till förrätt på påskafton, och den fick mycket bra betyg! Till varje portion behövs följande:

2 sparrisstjälkar
1 pocherat ägg
1 skiva parmaskinka, ugnsrostad
1 msk rostade pinjenötter
1 msk hyvlad parmesanost
grovmalen svartpeppar

Stek sparrisen så att den mjuknar något i smör eller olja. Ugnsrosta parmaskinkan på en bakplåtpappersklädd plåt på 200C i ca 10 min tills den är knaprig, och förflytta den sedan till en tallrik täckt med hushållspapper. Rosta pinjenötterna, hyvla parmesanosten och pochera ägget. Hur man gör det kan du läsa här. Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman. Peppra, och strö över pinjenötter och parmesanost. Man behöver inte vara orolig för att det ska smaka torrt, för när man sätter kniven i ägget rinner äggulan ut och blir som en dressing över förrätten. Gott!

Äggjakt

På påskafton hade vi den traditionella äggjakten. Sedan vi flyttade till hus har äggletandet förflyttats till vår trädgård, istället för i vardagsrummet hemma hos mamma och Günter. Efter 30 år har våra påskägg gömts på alla tänkbara ytor som finns. Till och med upphängda i en påse bakom gardinen, och uppspända med ett band under soffan. I år gömde jag syrrans ägg i grillen, som lyckligtvis hade hunnit svalna. Mormor slapp leta efter sitt ägg, man är befriad från äggletandet när man är 92.

Men syrran fick leta ett tag minsann! Günter fick påsköl istället för ägg. Alla ska ju bli nöjda.

Mamma och svärmor hittade till slut sina ägg, och Caddy hittade ett ben som han på franskt manér stoppade i mungipan. En mycket lukrativ äggletarrunda, för såväl tvåbenta som fyrbenta.

onsdag 27 april 2011

Vårfika!

När fikatarmen suger, som den ofta gör lite extra på söndagar, brukar vi åka till östra sidan Öland och fika på Gårdby Café och Lanthandel, oftast tillsammans med sjömanshustrun Louise.

Nu när det är tillräckligt fint väder att sitta utomhus kan Bally följa med, han ligger under bordet och hoppas att någon ska tappa en fralla och spanar på andra fikande hundar. Eller katter. Bally är ganska flexibel. Men hans snåla matte lät honom inte smaka på banan- och chokladkakan, den var inget för små vovvar.

Om vinden blåser för kallt kan man prova att sitta i det nybyggda uthuset och fika....

...och sedan kan man gå in i den lilla inredningsbutiken Sigfrid Rudbergs Diversehandel, som har så mycket fint att jag måste be Louise att hindra mig från att handla massa saker. Det gör hon så klart inte, så vi kommer oftast ut därifrån båda två med minst ett fynd var.

Senaste inköpet blev varsin mattallrik till Olof och mig, ur ställningen på bilden till höger. För det är ju klart att man måste ha en tallrik att äta på! Eventuellt behövs det kanske även dessertskålar längre fram...

tisdag 26 april 2011

Behändig och manlig present

Härom helgen när vi var bortbjudna på en försenad födelsedagsmiddag gav vi bort en sådan här liten whiskyflaska till värdparet. Nu kanske det mest är mannen i paret som kommer att ha glädje av den, men å andra sidan var det ändå han som stod för maten. Dessutom fick både han och Olof känna sig lite extra manliga. Därmed inte sant att inte tjejer kan uppskatta whisky, så klart, ett par av mina tjejkompisar älskar whisky. Flaskan kostar 139 riksdaler, och är på 200 behändiga ml.

Nya favoritfrukosten

Så enkelt, men ändå så gott! Den här kombinationen av blåbär, flytande honung och turkisk yoghurt är egentligen ingen banbrytande nyhet, jag hade bara glömt bort hur gott det var tills jag blev påmind om det inne hos Malenami. Nu äter jag det flera gånger i veckan. Bara att varva ingredienserna i ett glas eller en liten skål, servera och njuta! Dessutom mättar det riktigt bra. När påsken är slut och jobbveckan tar vid är det extra trevligt med något lite lyxigare till frukost.

måndag 25 april 2011

Från påsk till höst

Häromdagen damp senaste numret av Donna Hay ner i brevlådan, och för en gångs skull går vi mot en varmare årstid än vad de gör Down Under. Det är inte utan att man är lite extra nöjd, när man har suttit med snö utanför rutan och bläddrat från allt mellan grillfest till poolfest Down Under.

Nu myser de till det med mustiga höstgrytor och seriösa svampstuvningar istället, medan vi uppe i norr precis har börjat vår grillsäsong.

Foto x 3: Edvin Elm
Här hemma har vi suttit länge vid frukostbordet ute i solen idag, det är så underbart när man kan börja äta frukost ute på terrassen. Det är till och med okej att smöret smälter i sin bytta och man hela tiden måste ställa det i skuggan. Det är ett sant vår- och sommartecken!

söndag 24 april 2011

Rabarberfjäsk

Hoppas att ni alla har haft en härlig påskafton, och att ni har lika fint väder som vi har här på Öland. De senaste dagarna har varit alldeles underbara här på ön; vi har påtat runt i trädgården, åkt till gårdsbutiker och köpt lamm- och nötkött, och igår hade vi påskmiddag med familjen och grillade och gömde ägg i trädgården. Idag ska jag fjäska för mina rabarber så att de blir stora och fina och kan resultera i ett flertal väl tilltagna rabarberpajer inom en snar framtid. Den här bilden tog vi bara häromdagen, men sedan dess har rabarbern redan hunnit komma upp mycket mer än så. Det växer så mycket i trädgården nu att man nästan kan höra hur det knakar. Mest road är jag av det som går att äta, så klart. Min timjan mår fint, och oreganon som växer som ogräs har redan börjat komma upp.

fredag 22 april 2011

Lamm och pommes på grillen

Igår grillade vi lamm och gjorde pommes på grillen! Det var så gott att vi ikväll kör favorit i repris. Pommes på grillen är senaste skriket, i alla fall hemma hos oss.

Lammbiten är inklappad med örter och rejält marinerad innan den läggs på grillen, och potatisen är skuren i små bitar och dränkt i olivolja, så mycket att det nästan mäter 1-2 cm upp i formen den ligger i.

Grillmästarna väntar på att grillen ska bli färdig...

...medan resterande familjemedlem dricker vin och bläddrar i senaste numret av Lantliv. Gott vin för övrigt; kryddigt och fruktigt och finfint till lamm.

Både lammsteken och pommesen lades på grillen samtidigt, och det tog ca 1 timme innan det var klart. Allting grillades under lock, och bara halva grillen var fylld med kol, på ena sidan. På den sidan det inte låg kol grillades såväl lamm som pommes. Som synes har vår grilltermometer sett sina bästa dagar, men vi siktade på att ta av köttet från grillen och vira in det i folie och låta det vila däri i ca 15 min när det uppnått en innertemperatur på ca 60 grader. Det missade vi så klart, så det fick några grader till på sig, men var lika gott ändå.

Bally övervakade processen från början till slut, och såg till att få smaka av middagen både en och två gånger.

torsdag 21 april 2011

Förrätt till påsk - fyra förslag

Om man väljer att servera en förrätt på sin påskmiddag vill man så klart att den ska vara vårig! En bra förrätt som går att förbereda i god tid är sparrissoppan. Lika tacksam är förrätten med en skållad tomat och citronsmakande färskost inlindad i parmaskinka. Eller varför inte cocetter med valfri fyllning? Eller sparris. Bara som den är, eller kanske med ugnsrostad parmaskinka och ett pocherat ägg? Det blir det på min påskmiddag! Kanske en och annan bit parmesan också, och några små pinjenötter.

Påskmat - fyra tips på huvudrätt

Klassiska maträtter att ha till påsk är kyckling och lamm. Förra året serverade jag parmainlindad kyckling i balsamicosås, i år lutar det åt lammstek, alternativt en klassisk grillning. En annan fräsch maträtt som smakar vår och sommar är lavendelkycklingen.

Påskdessert - fyra tips

Och så kommer här slutligen fyra förslag på efterrätter att äta i påsk: en frisk och fräsch apelsinglass, en lika fräsch citronfromage, lena små lavendelpannacottor eller varför inte en key lime pie. Alla efterrätterna är tacksamma att göra och kan förberedas minst en dag i förväg.

Chocolate chip cookies från Marabou

I dagarna har vi provsmakat Marabous nya kakor, chocolate chip cookies med mjölkchoklad och med schweizernöt. Som vanligt kan ju köpekakor inte jämföras med hembakta kakor, men ibland har man ju faktiskt inte tid att baka egna kakor, och då är de här små vännerna ett gott alternativ! Knapriga och goda. Schweizernötkakorna tog slut extra fort. Men skulle jag fråga Olof och hans lillebror Edvin om vart de tog vägen så har de förmodligen inte den blekaste aning. De som inte ens gillar kakor. Inte det minsta. Inte alls.

onsdag 20 april 2011

Apelsinmoussetårta till påsk

Den här apelsinmoussetårtan serverade jag till efterrätt på förra årets påskmiddag. Den var gul, god och tog slut fort. Ett bra betyg, med andra ord. Receptet kommer från Allt om Mat, som alltid är duktiga på att leverera. I köket håller Olof i skrivandets stund på att leverera en pastarätt, han slamrar och står i och bad mig nyss ta en bild på honom där han poserade tillsammans med sitt nyinköpta lokala Ängöl. Han går onekligen in för det. Om pastan får samma engagemang kommer det att bli en riktigt seriös pastamiddag. Men nu är det påsktårta som står på schemat, så här kommer ett recept som räcker till 10 personer:

Chokladbotten:
200 g mandelmassa
2 msk kakao
2 ägg
50 g mörk choklad

Apelsinmousse:
4 gelatinblad
2 äggulor
1 dl socker
125 g Kesella
1 dl pressad apelsinsaft
2,5 dl grädde

Apelsingelé:
2 gelatinblad
2 dl pressad apelsinsaft
5 msk socker
3 apelsiner

Efter att ha konstaterat att det här receptet innehåller en imponerande mängd gelatinblad kan du börja med att göra kakans botten. Riv mandelmassan grovt, blanda ner hackad choklad, ägg och kakao, och tryck ut smeten i en bakplåtpappersklädd form med avtagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175C i ca 15-20 min.

Sedan till moussen; börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten så att de mjuknar. Vispa äggulor med socker, och tillsätt kesella. Värm apelsinsaften i en liten kastrull, och rör ner gelatinbladen så att de smälter ner i saften. Låt svalna, och blanda sedan ner detta i ägg&kesellasmeten. Vispa grädden och vänd ner den. När chokladbottnen har svalnat, bred ut apelsinmoussen över den, och ställ in formen i kylskåpet ett par timmar tills den stelnar.

Till gelén är det återigen dags att lägga gelatinblad i blöt, och hälla apelsinsaft och även socker i en liten kastrull. Rör ner gelatinbladen och låt dem smälta ner. Medan apelsinsaften svalnar, skär bort skalet från apelsinerna, och halvera dem. Skär dem sedan i klyftor, som du lägger ovanpå den nu stelnade moussetårtan. Häll på (skeda gärna över) den svalnade apelsinsaften, och ställ in i kylen ytterligare någon timme så att gelétäcket stelnar.

Vagabond MAT

I dagarna har den klassiska resetidningen Vagabond kommit ut med ett specialnummer med temat mat. Matreportagen i tidningen är från världens alla hörn, och man blir riktigt sugen på att åka ut och resa för att kunna vältra sig i lokala delikatesser! Mitt favoritreportage i tidningen handlar om att cykla mellan vingårdar i Italien, något jag hoppas kunna göra i sommar!

tisdag 19 april 2011

Cocotter med ägg och spenat

Häromdagen testade jag att göra cocotter för första gången, det visade sig vara en snabb och tacksam liten maträtt som passar väldigt bra som förrätt, eller till middag en söndagkväll då man bara är lite hungrig, efter att ha intagit alldeles för stora mängder fika vid upprepade tillfällen under dagen. Nu till påsk passar cocotter med ägg extra bra. Man kan fylla upp med lite vad som helst som helst under ägget, som alltid ligger överst; En röra med crème fraiche, något som involverar fisk eller som jag valde att göra, en röra med spenat. Hade jag haft bacon hemma hade jag knaperstekt det och lagt det i den lilla formen. Hade jag varit miljonär hade jag garanterat inte stått hemma och lagat cocotter, jag hade sippat dyrt vin och ätit kött till överpris på en lyxyacht på Rivieran. Men nu kan man inte få allt. Men så här kan man i alla fall få till ett par cocotter:

Cocotter med ägg och spenat, 2 portioner:
1 vitlöksklyfta
ett par nävar spenat (färsk eller tinad fryst)
havssalt
grovmalen svartpeppar
en knivsudd malen muskotnöt
1 schalottenlök
2 ägg

Hacka schalottenlöken och vitlöken och fräs hacket i lite smör eller olivolja. Låt sedan spenaten fräsa med någon minut, och krydda med salt, peppar och muskot. Läg upp i smorda, ugnsfasta små formar, och avsluta med att knäcka ett ägg över varje form. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15-20 min på 175C, tills ägget stannar och inte längre är rinnigt. Som sagt - har du bacon hemma, prova gärna att knapersteka ett paket och fördela i formarna, och varför inte röra ner någon matsked crème fraiche också? Det ska jag prova nästa gång! Servera med en god sallad och en skiva vitlöksbröd.

måndag 18 april 2011

Påskpaket

Jag älskar att få paket! Så fort jag får ett i famnen tar femåringen i mig över, och jag vill slita upp paketet och hoppa upp och ner. Olof lyckades med konststycket att få en bild på mig när jag stod still.

Rafs, rafs. Det är min spanska kompis som har skickat lite blandade presenter till mig så här lite lagom till påsk. Det innehöll spanska modetidningar, ett vackert armband...

... och vin! Ett lokalt vin från Teneriffa, närmare bestämt, där hon har bott en längre tid. Närproducerat och lokalt när det är som bäst! Närproducerat för henne i alla fall, inte för mig. Det är alldeles för få som tillverkar vin här på Öland. Jämfört med Teneriffa har vi väl ett ganska ....hrm... otacksamt klimat.

Och ett förkläde också! Jag älskar förkläden. Där andra tjejer har obscena mängder skor och handväskor, har jag samma mängd förkläden. Det här står det Teneriffa på, och är riktigt piffigt! (Därmed inte sagt att jag inte har en ansenlig mängd handväskor.)

söndag 17 april 2011

Påskdessert - vit chokladmousse med saffran

För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom - en vit och fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda. Den funkar precis lika bra till påsk. Den här moussen räcker till 4 glada påskfirare:

150 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 ägg
1 g saffran (2 pkt)

Rör ner saffran i grädde och vispa det fluffigt i en bunke, och vispa äggen tills de blir ljusgula i en annan bunke. Smält den vita chokladen i vattenbad, och vispa ner den i äggsmeten. Vänd ner grädden, och häll upp i portionsformar. Låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över en natt.

lördag 16 april 2011

Veckans vintips - Allesverloren

Veckans vintips är Allesverloren Touriga Nacional 2008, ett gott vin från Sydafrika som vi drack sist vi var i Kivik, i februari. Jag kan inte låta bli att känna mig lite extra vinhipp eftersom det nyligen har utsetts till årets vinnarvin bland de röda vinnyheterna av Allt om Mat, för att jag dessförinnan redan hunnit konstatera att det är gott. Ett rent sammanträffande som man på öländska skulle benämna som "bonnaröta", men ändå. Vinprovarna på Allt om Mat beskriver vinet som "fylligt, generöst och eget, ändå stramt med kryddor och fin, tät frukt". Det kostar 120 kr på Systembolaget, och ni kan läsa mer om det här. Namnet kommer från att vinodlingen en gång brann ner, allt var förlorat - alles verloren - och man fick börja om på nytt. Flaskan på bilden blev verloren ganska snabbt. Tur att man i dagens läge bara kan gå till Systembolaget och köpa nytt. Det är så omständigt att odla saker. Jag vattnar ju knappt ens mina egna krukväxter.

fredag 15 april 2011

Påskprat i radion

Idag har Remsan och jag varit på radio igen, den här gången var det påsktema. Vi pratade om påskmat, påskdesserter och påskgodis. Självklart hade vi med oss smakprov som vi åt av tills vi var fullständigt proppmätta och lunch kändes överflödigt. (Därmed inte sagt att jag inte åt en stor lunchportion och ytterligare en dessert till lunch en timme senare.)

Emmy-remsan hade med sig världens sötaste små marängkycklingar som kan få vem som helst att pipa av förtjusning!

Dessutom hade hon med sig den här påskgula frusna cheesecaken, som hade en chokladbotten, citronsmakande fyllning och ett täcke av mango och passionsfrukt. Den var så god att jag ska svänga ihop mig ett eget exemplar snarast, kanske redan i helgen!

Mitt bidrag till påskefterrätterna var den här pannacottan med ägglikör som jag garnerat med små ägg och chokladbitar. Det är meningen att det ska se ut som ett fågelbo, men det är tveksamt ifall budskapet framgår... Det var i alla fall riktigt gott att smaksätta pannacotta med ägglikör, dessutom fick den en fin ljusgul färg som matchar påskens alla dukningar.

Ägglikörspannacotta, 4 portioner
3 dl vispgrädde
3 gelatinblad
0,5 dl ägglikör (jag har använt Amarula Cream)
ev. 1 tsk socker
Godisägg och choklad till garnering

Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i blöt i minst 5 minuter. Koka upp vispgrädden i en kastrull, ta den från värmen och rör ner gelatinbladen. Häll i 1 tsk socker om du vill ha lite extra sötma. Låt svalna i ca 10 minuter, och häll sedan upp i portionsformar som ställs in i kylen, minst 4 timmar och gärna över en natt. Precis före servering, garnera med godisägg och choklad. (Är man för ivrig med garneringen och gör det för långt i förväg tappar äggen färg lite, färg som hamnar på pannacottan istället.)

torsdag 14 april 2011

Marsipan och påskprat

Jag äter mycket mer marsipan än vad som kan anses normalt. Favoritleverantören är tyska Niederegger, och den här gången är det syrran som har stått för langandet när hon passerade en välsorterad flygplats häromsistens. Min syster är världens bästa, hon köper alltid en liten present åt mig när hon åker någonstans, hon har gjort det så länge jag kan minnas. Jag älskar att få något ätbart i present från världens alla hörn, sist när hon var i Italien på affärsresa fick jag lyxig pasta i italienska flaggans färger. Men snacks från hennes tid i Singapore betackade jag mig för. Ibland är man helt enkelt inte sugen på soltorkade gräshoppor.

Men marsipan - det är en helt annan femma! I påsk ämnar jag äta oförskämda mängder marsipan. Det kommer även att bli en hel del sparris, pocherade ägg, och påskinspirerade efterätter. En av mina efterrättsidéer står just nu i kylen och skaffar sig lite konsistens inför imorgon då Remsan och jag ska prata påskgott i radion mellan 10.00-11.00 i musikpauserna. Ni kommer att hitta oss här.

onsdag 13 april 2011

Italiensk pasta

När man kommer hem igen efter att ha varit ute och rest är kylen oftast tragiskt tom, sånär som på en och annan bortglömd potatis. Tur att kontoret ligger så nära en mataffär att man kan gå och köpa sig några ingredienser som matchar Italiens flagga, och snabbt sno ihop en middag på. I skålen som innehåller en middag för två hungriga personer finns följande ingredienser:

1 pkt buffelmozzarella (125 g)
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 pkt (250 g) körsbärstomater
spaghetti
ev. en vitlöksklyfta för den som vill
havssalt
grovmalen svartpeppar

Detaljerade receptinstruktioner känns överflödiga. När pastan har kokat klart är det bara att lägga den i en skål och blanda med halverade tomater, basilika, osten delad i bitar och ringa över olivoljan och salta och peppra. Ett hett tips är dock att köpa lite finare spaghetti, och kanske lite extra lyxiga tomater. Jag fick tag i små spanska ekologiska tomater som luktade sommar lång väg. Då är det enkelt att glömma bort att regnet smattrar mot rutan och vårskorna som man så envist haft på sig under dagen har läckt in mängder med vatten.

tisdag 12 april 2011

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter att ha tillbringat ett par underbara dagar i Barcelona tillsammans med världens bästa jobbarkompisar! Det är så härligt att komma tillbaka till en stad man har bott i och åka till sina favoritställen, och det är extra roligt att få visa "sin" stad för sina vänner.

Och att få äta sin favoritmat igen! Få saker slår den klassiska spanska skinkan. Allra helst ska den ätas tillsammans med pan de tomate, bröd som man gnidit med en vitlöksklyfta och en skuren tomat, och sedan hällt olivolja över. Här ser jag ut att göra min bästa auditionpose till Miss Skinka 2011.

Här är vi uppe i Gaudís park, Parc Güell, och tittar på mosaikhus som har inspirerats av pepparkakshuset i Hans och Greta. Det var riktigt varmt när vi var där, säkert 28 grader. Parc Güell är en av mina favoritplatser i Barcelona, man har utsikt över hela staden, och arkitekturen är fantastisk.

Som tur är kan man svalka sig med en frappuccino från Starbucks i Barcelona när det blir för varmt. Och om man sitter i skuggan kan man till och med ta sig en café con leche.

För att inte tala om tapas! Den här tapasrestaurangen ligger i kvarteret Born, i närheten av Picassomuseet.

Vattnet var inte särskilt varmt, men några av killarna envisades ändå med att bada framåt kvällen. Är man i Barcelona så är man!

Marija och jag drack rosévin på en uteservering härom kvällen och tittade på folk. Det är så mycket roligare att göra det i Barcelona än i Kalmar. Kanske mest för att det faktiskt finns folk i Barcelona.

Ytterligare ett hus av Gaudí, beläget på Paseo de Gracia där butiker som Chanel och Louis Vuitton samsas med Zara och Mango. Visst är det skönt att komma hem när man har varit borta, men jag hade väldigt gärna stannat några dagar till i Barcelona. Ännu hellre några veckor.