måndag 16 maj 2011

Säsongsbetonad dukning

Inför lördagens middagsbjudning var syrran hemma på snabbvisit, ett faktum man självklart ser till att utnyttja för att få så fin bordsdukning som möjligt. Hon har ju som bekant väldigt gröna fingrar, till skillnad från sin lillasyster. Till kvällens dukning gjorde hon flera små arrangemang på det som blommar just nu i trädgården, bland annat gullvivor, syren, äppelblom, tulpan och förgätmigej.

Man får mycket lägre och mer "umgängesanpassade" blomsterdekorationer om man använder lägre vaser, så att man ser varandra över bordet, vilket kan underlätta när man ändå har slagit på stort och bjudit hem gäster. Små koppar och skålar är perfekt att sätta vårblommor i.

Tekannor och mjölkkannor går precis lika bra, och blir extra fint.

Använder man en skål får arrangemanget lite mer omkrets, och ser genast lite "mer" ut.

Syrran vek servetter på ett så seriöst manér att ingen vågade använda dem. Ifall man har ont om tvättmedel är det ett hett tips.

För den som undrar om vi åt blommor till huvudrätt eller om det faktiskt serverades riktig mat, kan jag förtälja att det bjöds på Olofs hamburgare, fast den här gången gjorda på grillen. Helt hysteriskt gott!

15 kommentarer:

 1. Olofs hamburgare är de bästa!
  Stylish namedropping på alla blommorna.
  Kram från Mojjen

  SvaraRadera
 2. Ja, man skulle ha din syrras talang när det gäller bordsdekorationer. Jag är glad om jag lyckas komma ihåg att lägga fram servetter... Så blommor är överkurs för mig :-)

  SvaraRadera
 3. Så himla fint!! Och burgaren ser ju grymt god ut den med... Nu blev jag hungrig!

  SvaraRadera
 4. Lenita från Bohuslän16 maj 2011 18:48:00

  Visst är det härligt att kunna plocka ur egen trädgård och göra små söta arrangemang på bordet. Såg så inbjudande ut :-) Otroligt fina bilder!!Kram!

  SvaraRadera
 5. Hemmagjorda grillade burgare, det är grejer det! Vi åt det i fredags. Mums!

  SvaraRadera
 6. Tjusigt, så fint det blir med alla olika höjder och behållare att ha blommorna i. Bra tips på hur man sparar tvättmedel också, det har vi inte tänkt på:)

  SvaraRadera
 7. Så fin och hamburgare låter inte helt fel :-)

  SvaraRadera
 8. vilka vackra dekorationer och bilder!!

  SvaraRadera
 9. Men herre gud jag åt nyss middag nu är jag hungrig igen ; ) mums! kram Sofia

  SvaraRadera
 10. Åh så fint dukat! Jag är så tråkig när jag bjuder på mat, det blir mest att slänga fram ett par tallrikar och servetter! Skyller på att studentlägenheter inte går att göra så roliga... ;)

  SvaraRadera
 11. ser väldigt vackert ut! själv är jag skittråkig när jag dukar, kör ofta samma gamla grejer (och blomdekorationer - nänä). suck. ska komma ihåg din systers fina dukning nästa gång jag har gäster!

  SvaraRadera
 12. Vilken vacker dukning! :) Din syrra är grym på det :) Hemmagjorda hamburgare är så sjukt gott!

  SvaraRadera
 13. Vilken mysig lördag! Härligt med syskon som kan förgylla. Kram till fina du

  SvaraRadera
 14. Fina bilder, snygg dukning och hamburgaren ser supersmarrig ut =) Du som gillar matlagning får gärna kika in på min matblogg där jag har en tävling där du kan vinna presentkort i samarbete med Lyckas med mat =)

  SvaraRadera
 15. Vakre blomster! Hamburgere er veldig godt når mnan lager dem selv:-)

  SvaraRadera