söndag 8 maj 2011

Panerade skinkrulader med mozzarella

Hoppas att ni alla har haft en härlig helg! Här har det varit underbart väder, och vi har njutit av det både hemma på Öland och nere vid vattnet vid sommarstugan på fastlandet. Igår kväll var vi på fest med tema rockabilly, så det har varit en helg full med roligheter! Och självklart - en helg med mat. Här kommer ett recept från hunken Paolos senaste kokbok "Italiensk fastfood" som jag har skrivit om innan. Det är så gott att jag skulle kunna äta det flera dagar i veckan! Receptet räcker till 3-4 personer.

Rulader:
250 g skivad kokt skinka (varav 3 skivor skurna i små bitar)
1 pkt (125 g) mozzarella
2 ägg (1 helt + 1 uppvispat)
3 skivor vitt bröd med kanterna bortskurna
1 dl riven parmesanost
salt
grovmalen svartpeppar
1 dl mjöl
2 dl ströbröd
2 msk olivolja

Sallad att servera till:
blandade salladsblad efter smak och tycke
en näve bladspenat
ca 200 g körsbärstomater
3 msk pinjenötter
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt

Smula brödet, skär mozzarellan i tärningar, och blanda detta i en skål tillsammans med de tre tärnade skinkskivorna, ett ägg, den rivna parmesanosten och salt och peppar. Fördela sedan den här röran på skinkskivorna, och rulla ihop dem till rulader. Vispa upp det andra ägget, och häll mjölet på ett fat och ströbrödet på ett annat. Vänd varje rulad i först mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek sedan ruladerna i lite olivolja i en stekpanna, långsamt i ca 10 min. Förbered under tiden salladen, börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär sedan till resten av ingredienserna till salladen, häll upp den i en skål och toppa med pinjenötterna, och servera tillsammans med ruladerna. Fantastiskt gott, Paolo är toppen!

3 kommentarer:

  1. Så gott, just panerat kött äter vi inte så ofta

    SvaraRadera
  2. Den boken köpte jag efter förra gången du tipsade om den! :)

    SvaraRadera