torsdag 5 maj 2011

Gårdsbutiker - en passion!

Något jag tycker är riktigt roligt är att gå i små gårdsbutiker. Det kvittar om jag hittar dem på Öland, i Kivik, utanför Göteborg eller utomlands, jag tycker att det är hur kul som helst. Jag älskar att köpa med mig små lokala delikatesser, specialiteter och råvaror. Det gör Olof också, som tacksamt nog alltid har kameran i högsta hugg.

På Öland finns det ett otal små gårdsbutiker, jag har nog inte ens upptäckt hälften av dem, trots att jag tycker att jag har besökt riktigt många. Härom helgen upptäckte vi Arne Olssons gårdshandel på södra Öland.

Butiken var väldigt liten, men omgivningen var fantastisk! Onekligen mycket trevligare än vad det är på parkeringen utanför ICA.

Nästa helg hoppas jag hitta minst en ny gårshandel! Och gärna en loppis. Och lite fika.

13 kommentarer:

 1. Gårdsbutiker och antik/present-affärer på landet är underbart kul. Det brukar vi sysselsätta oss med när vi är i Skåne. T o m Christopher har blivit fast och shoppar loss. :)

  SvaraRadera
 2. vilken härligt inspirerande blogg du har

  SvaraRadera
 3. Det är underbart! :) Har hur många ställen som helst som jag vill besöka! Tack vare dig :)

  SvaraRadera
 4. Lenita från Bohuslän6 maj 2011 18:13:00

  Hej! Vilken underbar blogg du har. Väntar varje dag att få kika in och läsa vad för nya äventyr du vart på,vilka recept du testat på,vilka underbara bilder din man tagit. Jag njuter!!! Du inspirerar verkligen. Blir väldigt nyfiken på alla dessa gårdsbutiker på Öland.....jag och min man måste ta oss en tur dit i sommar.Själva bor vi på västkusten och njuter av havet,måsskrik och alla turister som hittar hit. Önskar dig en underbar helg med sol och värme! Kram Lenita

  SvaraRadera
 5. Tack Magasinprojektet för den fina kommentaren!

  SvaraRadera
 6. Lenita - tack för din kommentar, både Olof och jag tackar och bockar för de fina orden! Du får säga till om du har vägarna förbi Öland någon gång! :-) Västkusten är också helt underbart, mina föräldrar har vuxit upp där, och jag har två halvsystrar där!

  SvaraRadera
 7. Gårdsbutiker är så härliga!
  Har fått en ny ekologisk liten mataffär vid jobbet som har flera produkter från Öland, jättekul. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Mysiga bilder ser härligt ut : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 9. Gårdsbuktiker är ju oftast så mysiga. Vilka härliga utflykter du och Olof gör. Var på Oil and vinegar idag. Berättade för tjejen i affären att du/din blogg fått oss att gå dit. Hon blev jätteglad och kika in hos dig :-)

  SvaraRadera
 10. Mmmm, fika! Det beste med små gårdshandel:-)

  SvaraRadera
 11. Tack för att dela dina bästa minnen .... Jag gillar din blogg.

  SvaraRadera
 12. Tack för att dela dina bästa minnen .... Jag gillar din blogg. konferens bohuslän

  SvaraRadera