tisdag 1 juni 2010

Vanliga, hederliga pannkakor

Här kommer ett helt vanligt inlägg bland alla Indieninlägg, om något så alldagligt och trevligt som pannkakor, en tacksam och enkel vardagsrätt som förtjänar ett uppsving, tycker jag. Så här direkt efter Indien bör man väl inte direkt frossa i råbiff, och då känns pannkakor snällt. För att piffa upp dem lite använde jag lavendelsockret som jag gjorde i höstas på trädgårdens sista blommor, det blev jättegott.

När jag var liten brukade mormor steka pannkakor åt min syster och mig, och jag åt alltid så många att jag nästan sprack. Sedan brukade jag säga till mormor; "Det var gott, nu är jag så mätt att jag mår illa. Men det var det värt!"

Recept på pannkakor:
  • 3 ägg
  • 5-6 dl mjölk
  • 2,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk smält smör
De flesta vet nog hur man gör... allting vispas ihop, och sedan steker man sina pannkakor. Själv gillar jag väldigt tunna pannkakor, som mormor brukade göra dem när vi var små.

7 kommentarer:

  1. Mmmm... mormors pannkakor. Dom kommer jag ihåg :-D

    SvaraRadera
  2. Känner igen det där. Nu är Emin så där. Han säger att han ska äta tills han får ballongmage. :)

    SvaraRadera
  3. Pannkakor är bland det bästa jag vet! Hade utan problem kunnat äta det varje vecka ;-)

    SvaraRadera
  4. Vanliga pannkakor.. tänk att det kan vara så jäkla gott!

    SvaraRadera
  5. Garanterat underkattat, riktigt gott när man väl gör det. Vi har börjat ha lönnsirap hemma, det är ritkigt gott till! Annars föredrar jag nästan cocker och citronsaft.

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Hoppas du mår bättre i magen. Du verkar ha haft en härlig resa och hunnit med att uppleva mycket av det som är Indien: röran, frukt- och grönsaksstånden, färgerna i alla vackra sareés men även fattigdomen. Jag förstår att du haft det otroligt varmt. Det fina med Bangalore är att det ligger högt och är därför några grader svalare, runt 35 grader nu. Över 40 är olidligt! Även här skakar de i sidledd på huvudet när de menar "ja" (eller snarare "kanske")!
    Vad gott det ser ut med pannkakor, men jag är lite indien-skadad för min första tanke var att du fått myror i sockret! :)
    Men lavendelsocker måste jag prova. I mitt skåp här har jag en vaniljstång finmixad med socker vilket smakar mums! (Längar ändå efter svensk jordgubbssylt..) Ett underbart pålägg på pannkakor här är färsk-riven cocosnöt blandat med socker och bananbitar. Ljuvligt! Väl värt att provas.
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  7. Jag har lite lavendel hemma, så får kanske ta och göra lavendelsocker :) Brukar också göra mina pannkakor tunna, klarar inte riktigt av de tjocka...

    SvaraRadera